^

Tot despre Sicilia

Am uitat sa povestesc doua lucruri simpatice: primul este ca in Sicilia poti depasi linistit politia pe linia continua. Mergand pe un drum in interiorul insulei, am intalnit o masina de politie. Cum soseaua avea o singura banda si depasirea era interzisa, am mers frumos in spatele politistilor, care nu se grabeau defel. La un moment dat, au aparut mai multe masini din spate (probabil localnici), care au trecut pe langa politisti, fara sa se sinchiseasca de interdictia de depasire. Desigur ca politistii si-au vazut de ale lor. Si, uite asa, urmand obiceiurile locului, am incalcat si noi legea, cu autoritatile de fata.

A doua chestie simpatica se refera la obligatia calatorului de a-si inscrie pe biletul de autobuz ora cand ai urcat, in cazul in care aparatul de compostat nu merge (si de cele mai multe ori nu merge). Nu am intalnit niciodata vreun controlor, nici in autobuz, nici in tren. Oare sicilienii isi cumpara bilete? Oricum, pentru rezidenti, transportul in comun si intrarea la muzee erau mult mai ieftine decat pentru turistul de rand.
Tot despre Sicilia Tot despre Sicilia Reviewed by Mirela on joi, 15 iulie 2010 Rating: 5

Un comentariu

  1. Haha, asta e chiar haios. In totala contradicitie cu ce se intampla in Los Angeles. Nu am intalnit vreun turist venit in Los Angeles sa nu incaseze o amenda in general pentru parcare interzisa. Nu te baza niciodata pe faptul ca ai putea intarzia cu parcarea 10 minute peste ce ai platit sau ca te intorci repede la masina si nu se baga de seama ca ai parcat in fata hidrantului. Nu merge nicidecum. Cred ca ”Parking Enforcement” are o armata de oameni care asta fac permanent. Patruleaza sa prinda neatenti. Diferente de continente si cultura.

    RăspundețiȘtergere

nRelate Posts Only