^

De ce imi plac italienii




Dar cui nu plac italienii? Au multe defecte, dar nu ai cum sa nu iti fie simpatici. Cred ca oricine ar vrea sa traiasca in Italia, pentru ca viata aici pare mult mai frumoasa si savuroasa, iar italienii, mai mult decalt altii, stiu sa se bucure de viata, ceea ce nu-i putin lucru in ziua de azi. Concret, insa, de ce imi plac italienii?


  • au balcoanele pline cu flori de toate felurile (nu inchise si pline de toate vechiturile pamantului, ca prin alte parti);
  • sunt foarte vorbareti; isi povestesc cate in luna si in stele, chiar daca, uneori, nici nu se cunosc. dar vorbaria asta face atat de bine sufletului si relatiilor interumane!
  • cand sunt la plaja (si sunt destul de des), vin cu toate cele necesare luarii unui pranz regal, astfel incat daca te plimbi printre ei, vei fi, in mod sigur, cuprins de o foame nebuna.
  • cafenele sunt pline ochi dimineata, la ora 8, in cursul saptamanii (iar masinile fericitilor clienti sunt parcate bine mersi pe banda destinata autobuzelor).
  • asta-iarna, cand ramasesem impotmoliti cu masina in zapada, un italian, care trecea pe langa noi, a oprit, a scos lopata din masina si ne-a dezapezit, desi vazuse ca eram straini (poate si-a dat seama ca eram romani, cine stie!?).
  • in epoca globalizarii, in care produsele chinezesti sunt pretutindeni, gasesti pe piata incredibil de multe produse italienesti, de la fructe si legume, la imbracaminte, tacamuri, bijuterii pana la autoturisme de cea mai inalta calitate. practic, gasesti aproape orice produs "made in Italy" si italienii sunt foarte mandri de asta (si noi suntem, dar nu prea avem de ce).
  • pe 17 martie, cand au sarbatorit 150 de ani de la unificarea Italiei, multi italieni si-au pus steaguri la ferestre, iar vitrinele magazinelor au fost aranjate in culorile nationale.
  • duminica dimineata, primaria organizeaza concerte sustinute de studentii la Conservator. Intrarea este gratuita. Au de castigat studentii, publicul si chiar si primaria.
  • au urari precum: "Buon estate!" (o vara buna, frumoasa, am zice noi) sau "Buona vita!" (o viata buna).
  
De ce imi plac italienii De ce imi plac italienii Reviewed by Mirela on sâmbătă, 28 august 2010 Rating: 5

2 comentarii

  1. a oprit pt ca voia sa faca bine cuiva, nu conteaza cui. avea chef la ora aia, pt ca nu se trezise bine

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea, traiesc in Italia de mai bine de 6 ani. Am incercat sa-mi schimb proasta idee despre ei, dar n-am reusit. Nu-ti mai fa iluzii,

    RăspundețiȘtergere

nRelate Posts Only