miercuri, 25 ianuarie 2012

Inima calda de ciocolata

O reteta delicioasa si rapida pentru cei care iubesc ciocolata, adica pentru toata omenirea.

Ingrediente pentru 8 persoane:
200 g ciocolata amaruie
200 g unt
200 g zahar pudra
4 oua
4 galbenusuri
55 g faina
55 g cacao

   Preincalziti cuptorul la 200 0C. Ungeti cu unt 8 forme de tarta. Asa spune reteta, dar eu am folosit un vas de ceramica pentru toata compozitia.
   Se amesteca la bain-marie untul si ciocolata bucati, pana se topesc. Eu le-am pus direct pe foc, nu am inteles niciodata de ce trebuie sa ma complic cu bain-marie.  Se ia de pe foc.
    Se adauga zaharul. Eu nu am zahar pudra, dar am folosit din cel de trestie.
    Se adauga,  apoi, ouale si galbenusurile, amestecand mereu.
    Se incorporeaza faina si cacao.
  Compozitia se varsa in forme si se coace fix 12 minute. Apoi se lasa sa se raceasca 2 minute, dupa care se scoate din forme  si se pune pe farfurioare. Se serveste imediat, astfel incat miezul sa fie cald si moale. Cu inghetata alaturi ar putea fi si mai gustoasa.    
Recomandare speciala: puteti sa va luati dupa mine si sa nu urmati intocmai indicatiile din reteta, dar cele 12 minute trebuie respectate cu sfintenie. Avand in vedere ca se prepara repede si usor si ca trebuie mancat cat este cald, este bine sa faceti doar cat consumati o data. Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Grozava reteta. Abia astept să o prepar .Cred ca turnand inghetata la mijloc,acolo unde se lasa mai jos formeaza un desert exceptional
    Mare gospodina
    Mai asteptam și alte rețete Bravo Mirela

    RăspundețiȘtergere
  2. uite care e chestia , doamna ...! de ce trebuie sa se infrupte toata umanitatea din reteta asta? ai uitat ca omenirea sta cu sufletu' la gura sa mai scrii tu ceva? nu-i destul ca vor merge toti in orasul lui palladio, de n-o sa mai ramana piatra pe piatra acolo? acum vrei sa se mai si ingrasa toti si sa devina si diabetici, pe deasupra?

    RăspundețiȘtergere