^

Placinta cu branza, simpla si gustoasa


Opera sorei
Nici că se poate ceva mai simplu. Este o rețetă italienească. Și italienii, se știe, gătesc simplu, nu sunt sofisticați, precum francezii, dar mâncărurile lor sunt gustoase și, parcă, te imbie să te bucuri de ele împreună cu prietenii. 

Rețetele sunt un mesaj de la cei dragi. Am dat rețeta sorei mele, aflată peste mări și țări. Sunt sigură că atunci când a pregătit-o și a gustat-o, împreună cu soțul ei, s-a gândit cu drag la mine. Într-o carte frumoasă, se povestea că o doamnă avea o rețetă de la bunica ei. Și, ori de câte ori o pregătea, se simțea aproape de bunica ei plecată demult. 

Ingrediente

1 pachet aluat fraged (dar se poate face foarte ușor acasă)
gem de caise, vișine etc.
3 ouă
400 g ricotta sau urdă
zahăr...după gust
vanilie
coajă rasă de lămâie

Așadar, am tapetat o formă de tartă cu backpapier, iar deasupra am pus aluatul fraged, luat de-a gata, de la magazin (în Italia, cel mai bine merge pasta frolla). Am împuns coca cu o furculiță, de teamă să nu se umfle (nu știu dacă era necesar, dar mi-am zis să fiu prevăzătoare).


Am acoperit aluatul cu un strat subțire de gem de vișine, dar cred că merge bine și cu gem de caise, de portocale sau de care vă place vouă. 

Deasupra am turnat compoziția de brânză, pe care am făcut-o așa: am bătut cu mixerul 3 ouă și zahăr de trestie (după ochi, în funcție de cât de dulce vă place), am adăugat puțină vanilie, coajă rasă de la o lămâie (bio) și, în final, 400 g ricotta. Aceasta poate fi chiar ricotta... românească, adică urdă. 

Daca vă rămâne puțin aluat, puteți face, de decor, o floricică sau ce vă dictează spiritul creației. 

Plăcinta se pune în cuptorul încălzit la 200 grade și se ține cam 40-45 minute. 

Să o gătiți și să o mâncați cu plăcere!
Placinta cu branza, simpla si gustoasa Placinta cu branza, simpla si gustoasa Reviewed by Mirela on vineri, 12 octombrie 2012 Rating: 5

10 comentarii

  1. Interesanta! O sa incerc si eu. Arata tare bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum ma duc sa caut ricotta sau ceva asemanator. Ma intreb daca merge si cu cottage cheese sau iese prea moale compozitita?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da' ce, voi, acolo, nu aveti ricotta? D-ar putea sa fie buna si cu cottage cheese, dar ar iesi altceva, cred eu.

      Ștergere
    2. Gasit Ricotta. Facut tarta manual. Facut placinta. Delicios.

      Ștergere
  3. aia din poza e cea facuta de tine? daca da, esti priceputa. mie nu prea-mi ies dulciurile asa ca ma duc direct la boulangerie :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai asta chiar nu e complicata! Incearca si ai sa vezi. In plus, este si o activitate placuta.

      Ștergere
  4. gustoasa , te cred...mai greu cu facutul :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai asta e smecheria cu tarta asta: e foarte simpla si mai gustoasa decat daca ai lua-o de-a gata. Daca ti-o face mama, asta e alta poveste...

      Ștergere
  5. Chestia din poza arata fain, adica e ca o reclama! De unde ai luat poza?

    RăspundețiȘtergere

nRelate Posts Only