^

Din învăţăturile ceramicii

La cursul de ceramică fiecare face ce vrea. 
Tehnicile de modelare și decorare, culorile, formele și chiar materialele (diferite tipuri de argilă), totul este lăsat la alegerea ta. 


Modul în care îți folosești această libertate te ajută să înțelegi cum ești tu și cum ți-ai dori să fii. Iar dacă tragi cu ochiul la ce fac ceilalți, vei afla câte ceva și depre ei.

Cei mai mulți dintre italieni se dedau la tot felul de experimente și, mai degrabă decât utilul, caută frumosul, în timp ce nemțoaicele, firi practice, se gândesc să facă numai chestii folositoare. "La ce servește?" - a întrebat nedumerită una din ele despre nava lui Cristofor Columb, creată în ceramică de un coleg italian. Probabil că aceeași întrebare își pune în tot ceea ce face, la curs și în viață.

Poți afla răspunsul și la alte întrebări metafizice. 

Îți faci proiecte de anvergură, care cer timp și muncă? Ori preferi chestii mai mărunte pe care să le vezi gata cât mai curând sau chiar nu îți faci niciun proiect și lucrezi la inspirație sau te iei după alții? Viața ta nu e la fel?

Ai suficientă răbdare? Dacă nu, iată o cale de a o exersa. Dai prea multă importanță detaliilor? Ar fi bine să nu exagerezi! 

Ai o fire creatoare (adică curajoasă, fără teamă de necunoscut și de eșec) sau preferi să mergi pe drumul știut? Iar dacă ai vrea să începi să "think outside the box", începe cu lucrările tale de ceramică. 

Se pare că activitatea asta te cam pune pe gânduri...Dar te și poate ajuta să schimbi răspunsurile care nu îți plac la întrebările despre viața ta.
Din învăţăturile ceramicii Din învăţăturile ceramicii Reviewed by Mirela on luni, 8 decembrie 2014 Rating: 5

12 comentarii

  1. Dau prea multa importanta detaliilor ;-) Foarte frumos scris; mi-era dor sa te citesc!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce plăcere, un nou articol!
    Îmi dau seama, citindu-l, că sunt un caz disperat, caut sau perfecțiunea estetică esențială sau lucruri utile și armonioase, dar le prefer pe cele din urmă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi vezi, ar trebui să cauți imperfecțiunea estetică esențială sau lucruri armonioase și inutile :)
      Eu sunt migăloasă, dau atenție detaliilor, vreau ca totul să fie perfect. Asta se vede și din lucrările mele de ceramică. Dar mi-aș dori să fiu exact pe dos. Să nu fie totul numai alb sau negru și nici contururile atât de clare.

      Ștergere
  3. Din aceasta imprejurare aparent minora reeies inca o data diferentele esentiale intre cele doua feluri de a exista pe lumea asta. Italienii sunt un popor de "bon viveur"i. Ei traiesc pentru a manca, sau, de fapt, pentru a se simti bine. In acelasi timp, nemtii mananca pentru a trai, de fapt pentru a putea munci. Cine are chef, poate observa de unul singur cat reuseste fiecare sa realizeze cu propriul stil de existenta. Viata italienilor este frumoasa (era), dar ei se bazau mai ales pe inaintasi (Imperiul roman, Renasterea). Nemtii s-au bazat mereu pe propria munca si asa au reusit, dupa ce au pierdut doua razboiae mondiale, sa ajunga tot primii in Europa. Dar am mai spus asta, cred...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nemții muncesc pentru a putea veni în Italia să se odihnească. Ocazie cu care își cheltuiesc și banii, spre folosul italienilor. De fapt, cred că toți și-ar dori să trăiască in Italia (mai puțin italienii). Eu sper ca italienii să își revină că prea e frumoasă țara lor și ar fi păcat să ajungă în paragină.
      De acord că se bazează, mai ales, pe înaintași. Dar cafeaua este o invenție recentă. Mă refer la cea care se bea în zilele noastre. Au făcut chestii bune și italienii din vremurile recente.

      Ștergere
  4. :) Eu zic ca ai putea sa ii inveti pe colegii tai (italieni, nemti si de alte nationalitati) sa faca martisoare si ati imbina astfel utilul cu placutul. Ce zici? Pana in martie nu mai e mult!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred ca as face ca italienii, as cauta frumosul, nicidecum sa fac ceva practic (mai ales din ceramica)...

    RăspundețiȘtergere

nRelate Posts Only