^

Cunoaste-te pe tine insuti!


Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste universul si zeii! Asa era scris pe frontispiciul templului lui Apollo din Delfi si cred ca este unul din cele mai importante indemnuri pe care trebuie sa le urmam in viata.

Sa te cunosti pe tine inseamna, in cea mai mare parte, sa incerci sa dai la o parte ceea ce altii au lasat asupra ta. Ca si cum ai arunca fiecare invelis care te tine prizonier si nu te lasa sa fii tu insuti. Sa te cunosti pe tine insuti inseamna sa fii in stare sa auzi vocea ta interioara, care iti spune ce este bine pentru tine, ce te face fericit si te implineste, care este menirea ta, pana la urma.
Trebuie, asadar, sa lasi sinele sa iti spuna ce iti place si ce nu si chiar sa incepi sa faci ceea ce iti place si sa nu mai faci ceea ce nu iti place. Si sa incerci sa faci lucruri noi. Nu trebuie sa iti bati capul sa le gasesti. Poti sa incepi cu cele pe langa care treci zilnic, dar nu le-ai dat, pana acum, mare importanta.

Cred ca de aici trebuie pornit. Si asa, incet, incet, ai putea sa ajungi sa ... te cunosti pe tine insuti. Si astfel, toate problemele tale (cele care stau in puterea ta de a le schimba) ar putea sa dispara. Ai deveni un om intreg, care nu ai mai lasa pe nimeni sa te raneasca si nici nu ai mai rani pe nimeni. Ai stii exact ce ai de facut, fie si doar pe termen scurt si nu ti-ai mai risipi nici actiunile, nici gandurile si emotiile in probleme care nu te privesc.

Astfel de oameni exista. Sunt cei pe care tu ii admiri. Priveste-i cu atentie si urmeaza-le exemplul.
Cunoaste-te pe tine insuti! Cunoaste-te pe tine insuti! Reviewed by Mirela on sâmbătă, 21 mai 2011 Rating: 5

6 comentarii

nRelate Posts Only