^

Se intampla in....


Italia
Daca doresti sa cumperi ciocolata italiana artizanala in toiul verii, nu vei gasi niciunde. Vanzatorul iti va spune ca nu este sezonul si sa revii la toamna! Iar cand te vei intoarce, iti recomand sa cauti ciocolata de Modica. Este o ciocolata care se face numai in Sicilia, dupa o reteta azteca, la joasa temperatura, ceea ce ii pastreaza toate calitatile componentelor din cacao si ii da o textura aparte, usor granuloasa, intrucat ciocolata si zaharul nu ajung sa se topeasca si sa se contopeasca. 
Pe timpul verii se deschid "cocomerii" (scris in rotaliana, provine de la cocomero - pepene verde). Este un fel de local improvizat, cu mese si scaune, unde poti manca ... pepene verde sau galben. 
Alto Adige/Sud Tirol 
Apa de la robinet este buna si gustoasa. 
Exista localnici care aduna gunoaiele altora de pe jos (in cazul foarte rar cand exista asa ceva) 




America
Placutele de inmatriculare sunt un spectacol in sine, pentru ca fiecare stat are modelul si deviza lui. Si-au dat seama si altii inaintea mea, care si-au decorat peretii restaurantelor si magazinelor. Ceea ce este si mai atractiv este ca numerele si literele de identificare ti le poti alege tu si pot forma un mesaj pe care vrei sa il transmiti lumii intregi. In plus, in California, pe locul unde celelalte state si-au pus devizele, iti poti scrie ce ai chef, ceva dragut. 
Daca te plimbi prin oras si vezi inaintea ta o cladire despre care nu stii nimic, ai timp, cat astepti la semafor, sa il intrebi pe Google sau alti prieteni pe care ai pe internetul de pe telefonul mobil. Sau daca esti pe autostrada si este aglomeratie, aceiasi e-prieteni iti pot spune ce se intampla si pe unde sa o iei ca sa scapi de trafic. Americanii nu sunt singurii care se bucura de aceste minuni ale tehnicii, dar aici aceasta este regula. 
Daca este coada la intrarea intr-un restaurant (si, de obicei, este), ti se da o jucarie electronica si esti lasat liber, sa te plimbi in voie. Cand jucaria incepe sa clipoceasca, e semn ca masa ta s-a eliberat si e timpul sa te intorci la restaurant.
Se intampla in.... Se intampla in.... Reviewed by Mirela on sâmbătă, 20 august 2011 Rating: 5

2 comentarii

  1. Este incredibil cum te poti obisnui cu anumite nuante de comfort. Daca se intampla sa trebuiasca sa ne descurcam fara, suntem intr-o mare dificultate. Exemplu: ne ducem la un spectacol in care masinile erau parcate una in spatele celeilate, astfel incat primele masini erau blocate de urmatoarele. Evident distantele intre masini erau foarte mici. La plecare, soferii care trebuiau sa dea in spate ca sa iasa si aveau senzori de perimetru au ramas blocati. Masina nu vroia sa intre in marsarier din cauza lipsei de spatiu. Soferii nu stiau cum sa opreasca senzorul sau pur si simplu sa manevreze masina nebazandu-se pe indicatiile calculatorului de bord. Asa ca au blocat si pe cei din jur.
    Acum intrebarea mea este : nu cumva acest comfort ne face mai idioti in cazul in care nu mai dispunem de el? Sunt sigura ca in cativa ani, obisnuiti cu GPS, nu vom mai stii sa ne uitam pe o harta sau sa incercam sa descoperim solutii ingenioase sa iesim dinntr-o situatie dificila.
    Vecinii se uimesc cum stim noi sa facem una sau alta, lucruri nu foarte specializate, dar daca ei sunt obisnuiti sa aiba un "expert" pentru orice, li se pare imposibil sa te mai descurci singur. Cand zic expert, nu ma refer la NASA, ci la gradinar, electrician, instalator, etc. Fereasca-ne de un cataclism, ca o sa fim ca puii de Crevedia...

    RăspundețiȘtergere
  2. Atunci e mai bine in Italia, nu? Unde vara nu gasesti ciocolata artizanala, dar poti manca o inghetata delicioasa, tot artizanala, desigur.

    RăspundețiȘtergere

nRelate Posts Only